Göstas Magasin

På en brygga vid Omholmen – Smögen – hittar du vår festlokal för bröllop, födelsedagskalas, dop eller konferens.
Varför inte arrangera en företagskväll med de bästa skaldjuren direkt från havet och Göstas fiskbutik. Det är egentligen bara idéerna som sätter stopp!

Kontakta oss på 0706- 100 121 eller på magasinet@gostasfisk.se

Festvåning 2018

Den perfekta festvåningen för det stora bröllopet eller det lilla kalaset.

Lokalhyra övervåning 6000:- ( max 70 personer)
Lokalhyra undervåning 2000:- ( 20 personer)

Hyran gäller från 13.00 ankomstdag till 11.00 dagen efter.

Hjärtligt Välkomna!

IMG_0525

Konfererera hos oss..

Vi erbjuder dagkonferenser från det lilla sällskapet på 8 personer till det stora sällskapet på 50 personer. Önskas övernattning? finns allt från vandrarhem, pensionat och till Hotell på Smögen, fråga oss vi vet mycket om området…….

Morgonmöte, Heldagskonferens, Halvdagskonferens eller Kvällskonferens.

Offert utifrån era önskemål.

Hjärtligt välkomna!

DSC_0227

Historik.

Göstas magasin är byggt på en hälla i nya hamnen på Smögen. De två öarna Kalvhällan och Styrens holme har förenats till en sammanhängande ö norr om reningsverket och Göstas magasin ligger i f d skarven mellan dessa.
Detta område har under 1900-talet använts av Smögens fiskare för att torka sina nät,vadar och andra fångstredskap. Garnräckor, vadbockar och ett färgeri har varit placerade i detta område. Fiskebåten Viola med registreringsnumret LL 390 hade sin vadbock på exakt samma plats som Göstas magasin idag är byggt. Ägarna till Viola och vadbocken var PutteLars, PutteKnut och PutteAlbert. Tobakshålet kallas passagen mellan Kalvhällan och Omholmen och förbindes idag via en bro.

Inredning.
I Göstas magasin har ambitionen varit att förena atmosfären från fiske/fiskhandel med funktionell användning av en festlokal.
Fiskredskap som hummertinor, åletinor, ryssjor, makrillgarn mm finns överallt i magasinet. Gamla lanternor, kättingar, block, vettar och ett ”bagetråg” där fotot från PlåtslagarHarrys gäng – PolisHans, KusinKalle, Nils Lorentsson, Eilert, HaraldsOlle, BockeLars och PlåtslagarHarry – möter besökaren när man går uppför trappan. En välbevarad makrillgarntunna/piptunna (användes med stormlykta vid drivgarnsfiske) och en garnrulle avslutar trappuggången till själva festlokalen. På västra gavelväggen hänger en frälsarkrans som är märkt med Göstas farfars fiskebåtsnamn Thule Smögen. Gavelväggen är dekorerad med ”hummerteneväle”, backelinor, trossar, båtshakar, håvar, issågar, kännemeda mm. I takets sydvästra hörn hänger en gaffelbom från ett segelfartyg. Under bommen är ett segel ihoprullat på tradionellt sätt. Seglet har tillhört estländaren Stefan Skude som levde på Smögen efter sin flykt från Baltikum som ockuperats av Sovjet.
I första våningen finns musikinstrument som går att använda -trombon, baryton, kornett och en gitarr-. Det större rummet i första våningen kallas ”sportrummet” och håller på att inredas med marina sportprylar som vattenskidor, gamla dykprylar mm.
Invigning.
På vårkanten 2009 var magasinet färdigt för invigning. Stor fest med fanfarer från brassorkester och invigningstal av kommunalrådet Mats Abrahamsson. Det har varit stort intresse för att hyra lokalen men det gäller att vara ute i god tid om man vill boka ett speciellt datum.

DSC_0229
Gostas-fisk-butik-120
G_fiskekrog_logoNY
thumb4-hallo
smogens-rak-och-fisk-240x120
C.James-Andersson-240x120